Za dva dana sankcionisano 49 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Za dva dana sankcionisano 49 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

 

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 1. do 3. novembra 2019. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 341 učesnika u saobraćaju, od kojih je 99 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 277 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 49 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Uz novčane kazne, za prekršaj koji je bio pod akcentom pojačane kontrole, izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 28 mjeseci kao i 72 kaznena boda.

Pet vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka, kod kojih je utvrđeno prisustvo preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu. Pored toga, evidentirano je i 50 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

(PU Zvornik)

FOTO: Ilustracija, agencija