Održan oкrugli sto o preradi i promociji domaćih proizvoda

BRATUNAC

Održan oкrugli sto o preradi i promociji domaćih proizvoda

 

Udruženje žena „Maja“ iz Кravice organizovalo je okrugli sto na kojem je razgovarano o potrebama i problemima žena iz ruralnih područja opštine Bratunac,a koje se bave proizvodnjom i preradom jagodičastog voća. Okrugli sto organizovan je u okviru projekta „Promocija prerade i plasmana prerađevina od jagodičastog voća u Bratuncu“, kojeg kroz Javni poziv za organizacije civilnog društva finansira opština Bratunac  u iznosu od 2.730 КM.

Sastanku su osim žena koje su uključene u projekat, prisustvovali predstavnici opštine Bratunac, ministarstva poljoprivrede i Turističke organizacije Bratunac.

 – Cilj ovog projekta je aktivno uključivanje žena iz ruralnih dijelova  opštine u društveni i kulturni život zajednice. Žene, koje su uključene u ovaj projekat imale su priliku da izlože svoje proizvode na sajmovima „Dani maline“ u Bratuncu i „Dani šljive“ u Osečini te da se upoznaju sa potrebama tržišta i mogućnostima plasmana svojih proizvoda i prerađevina – rekla je koordinator projekta Vesna Erić dodajući da su u okviru tog projekta održane i dvije edukativne radionice o preradi domaćih proizvoda.

Iz Udrženja žena „Maja“ očekuju da će proizvodi od jagodičastog voća, kao i mlijeka i meda s područja Bratunca postati prepoznatljivi i uvršteni u turističku ponudu opštine.

(Izvor: opstinabratunac.org)