Održan deseti jubilarni Festival dječijeg muzičкo-scensкog stvaralaštva

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Održan deseti jubilarni Festival dječijeg muzičкo-scensкog stvaralaštva

 

U Zvorniku je večeras održan 10 jubilarni Festival dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva „Našem gradu s ljubavlju“, na kome je nastupilo 14 predškoslskih ustanova iz Republike Srpske i Srbije sa oko 250 učesnika. Na Festivalu su nastupili i dječiji hor Osnovne muzičke škole i Кulturno-umjetničko društvo „Sveti Sava“ iz Zvornika. 

Festival je u ime Gradske uprave Zvornik otvorila Šef kabineta gradonačelnika Zvornika Dragana Milošević, poželivši učesnicima dobro druženje, igru, zabavu i ugodan  boravak u ovom gradu. Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković rekao je da je Festival nastao prije 10 godina kao potreba djece grada da se sa svojim vršnjacima druže i da  promovišu svoja stvaralačka dostignuća u muzici i igri. 

 – Ovo je jedinstvena manifestacija ove vrste u Republici Srpskoj – rekao je Stanković i podsjetio da je prvi Festival držan 2010. godine kada je Zvornik obilježavao 600 godina od postojanja.

On je dodao da Gradska uprava Zvornik podržava ovu manifestaciju dječijeg stvaralaštva.

Vaspitač Predškolske ustanove „Leptirić“ iz Lajkovca Spomenka Milivojević rekla je da nije toliko važno da na festivalu djeca pokažu šta znaju, jer će to kroz život pokazivati, ali je mnogo važnije da se djeca druže u ovom uzrastu.

 – Ovo druženje nema cijenu, jer se stvaraju prijateljstva koja će kasnije razvijati kroz život – rekla je Milivojevićeva i dodala da djece iz Lajkovca svake godine učestvuju na zvorničkom festivalu.

Prije početka Festivala učesnici su prodefilovali zvorničkom glavnom ulicom. Organizator Festivala dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva je Dječiji vrtić „Naša radost“, a pokrovitelj grad Zvornik.

(infobirac.net)