Neobično: Dilema za Liverpul – dvije utakmice istog dana ili povlačenje iz Liga kupa?

FUDBAL

Neobično: Dilema za Liverpul – dvije utakmice istog dana ili povlačenje iz Liga kupa?

 

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale Liga kupa Engleske, ali bi mogli da napuste takmičenje, zbog prenatrpanog rasporeda. Jedna od mogućih opcija je i da Liverpul istog dana igra dvije utakmice, jednu u Liga kupu, drugu na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Liverpul je u više nego uzbudljivom meču u Liga kupu Engleske savladao Arsenal posle boljeg izvođenja penala, a poslije devedeset minuta rezultat je bio nevjerovatnih 5:5.

Ipak, duel protiv Arsenala mogao bi da bude posljednji meč crvenih u Liga kupu, pošto je četvrtfinalni duel sa Aston Vilom trebalo da bude zakazan istog datuma kada Liverpul nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu.

 – Ukoliko ne nađu drugi datum, nećemo moći da igramo meč narednog kola. Protivnik će proći dalje, može i Arsenal da igra. Ja to ne mogu da promijenim – rekao je poslije pobjede nad Arsenalom trener crvenih Jirgen Klop.

Utakmica sa Aston Vilom trebalo bi da se igra 17. ili 18. decembra, ali u tom periodu Liverpul će natupati na Svjetskom klupskom prvenstvu u Kataru.

U jednom trenutku pominjala se mogućnost da Liverpul igra dvije utakmice istog dana, s tim što bi u Liga kupu igrala mlada ekipa.

Za sada se radi na pronalaženju novog datuma za odigravanje meča Livrpul – Aston Vila, ali ukoliko se to ne desi Liverpul će biti na mukama, vjerovatno i na meti Engleske fudbalske lige (EFL).

(Izvor: rts)