Podnesen izvještaj zbog krivičnog djela „Krijumčarenje ljudi“

ZVORNIK

Podnesen izvještaj zbog krivičnog djela „Krijumčarenje ljudi“

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk, podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv B.D. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.
Naime, policijski službenici su prilikom preduzimanja operativno-taktičkih mjera i radnji, 28.09.2019. godine oko 03,00 časa, u mjestu Tabanci, grad Zvornik, uočili putnički automobil marke „Škoda“, gdje prilikom pokušaja kontrole vozača isti napustio vozilo nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Tom prilikom, policijski službenici su u vozilu zatekli osam lica iz Iraka i Sirije, za koja postoji sumnja da su ilegalno prešla granicu sa susjednom državom.
Preduzimajući dalje mjere i radnje u cilju pronalaska i identifikacije osumnjičenog, policijski službenici su na osnovu preduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, identifikovali B.D. iz Zvornika, koji se sumnjiči da je tom prilikom upravljao vozilom, prevozeći lica za koja se sumnja da su ilegalno prešla granicu, zbog čega je protiv osumnjičenog podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.
U toku proteklih devet mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je sedam krivičnih djela „Krijumčarenje ljudi“.

infobirac.net