Uz podršku MКD EКI postavljene nove table na košarkaškom igralištu u Vlasenici

VLASENICA

Uz podršku MКD EКI postavljene nove table na košarkaškom igralištu u Vlasenici

Na košarkaškom igralištu u Vlasenici postavljene su nove table koje je doniralo Mikrokreditno društvo EКI, te će Vlaseničani, koji su poznati kao zaljubljenici u ovaj sport, imati bolje uslove za rekreaciju.

Goran Đurić, član opštinske Кomisije za sport, ističe da je ovo dio aktivnosti na poboljšanju uslova za treninge i bavljenje sportom u Vlasenici.

 – Uređivanje sportskih terena u našem gradu počelo je od košarkaškog terena. Postavljene su nove table, obruči, mrežice, a u skladu sa mogućnostima, potrudićemo se da oštećeni dio tribina obnovimo i učinimo sigurnijim. Vlasenica je grad sporta, gdje mnogo djece igra košarku i rekreativno i u klubu iz koga je potekao veliki broj reprezentativaca Srbije i Bosne i Hercegovine, prvotimaca poznatih sportskih klubova – kazao je Đurić.

EКI već dugi niz godina uspješno sprovodi projekat „Socijalno odgovorne aktivnosti“ čiji je cilj da kroz donacije pomogne poboljšanju uslova života lokalne zajednice. U nastojanju da to poboljšanje bude što kvalitetnije, ove godine su aktivnosti doniranja dopunjene i ličnim angažmanom EКI zaposlenika.

(Izvor: opstinavlasenica.org)