Sutra međunarodni turnir u karateu – „Zvornik open“ po peti put

BORILAČKI SPORTOVI

Sutra međunarodni turnir u karateu

„Zvornik open“ po peti put

 

Zvornik će po peti put biti domaćin Međunarodog turnira u karateu „Zvornik open“. Takmičenje se održava sutra, 26. oktobra, u Rekreativno sportskom centru sa početkom u 10 časova. Očekuje se nastup oko 500 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, FBiH i RS.

 – Ovo je najmasovniji stil karatea koji se radi u svijetu, odnosno WKF federacija, i naći će se u Tokiju na Olimpijskim igrama 2020. godine – kaže trener kluba „Sensei“ Vojin Marjanović i dodaje da na lokalnom nivou postoje 18 godina.

 – Aktivno radimo sa sportistima svih uzrasta, a na ovom turniru će biti veliki broj naših takmičara, od pionira do seniora. Ova godina je bila izuzetno uspješna za naš klub jer smo se domogli državne medalje. Naš takmičar Đorđe Radić osvojio je bronzanu medalju na državnom prvenstvu u Vogošći. To je odličan rezultat jer na jednom prvenstvu bude preko 500 sportista iz preko 100 klubova. Mi smo ove godine uspjeli da ostvarimo zacrtani cilj – ističe Marjanović i dodaje da njihovi članovi dugi niz godina postižu zapažene rezultate.

 – Izuzetno sam zadovoljan sa godinom koja je na izmaku i nadam se da će i ovaj turnir koji organizujemo pokazati koliko ozbiljno radimo. Jedan od klubova koji će u subotu učestvovati na turniru je „Nipon“ iz Beograda, koji vodi čuvena reprezentativka i svjetska prvakinja Tanja Petrović. Pozivam sve ljubitelje karate sporta, naše sugrađane te roditelje naših sportista, kojima dugujem veliku zahvalnost jer bez njihove podrške ne bi napravli ove uspjehe. Nadamo se da ćemo se pokazati kao dobri domaćini – kaže Marjanović.

(Izvor: radioosvit)