Sportski vikend regije Birač

SPORT

Sportski vikend regije Birač

U petom kolu Premijer lige BiH za rukometaše Drina je u subotu poražena od ekipe Izviđača iz Ljubuškog rezultatom 25:24.

U devetom kolu Premijer lige BiH u fudbalu za žene, Drina je poražena na svom terenu od ekie Iskre iz Bugojna sa 5:0.

Košarkaši Bratunca savladali su u drugom kolu Premijer lige BiH ekipu Vogošće sa 92:82.

U prvom kolu košarkaškog prvenstva Republike Srpske, ekipa Drina Princip savladala je u gostima ekipu Slavija 1996 iz Istočnog Sarajeva rezultatom 64:57. Najefakasniji u redovima Zvorničana bili su Goran Bogićević i Dušan Knežević sa po 17 poena. Nikola Pantić je postigao 10, a Srđan Kovačević i Slavko Savanović po 7 koševa.

Odbojkaši Drine savladali su u drugom kolu Prve lige RS ekipu Gradiške u gostima sa 3:0. Odbojkašice su poražene u četvrtom kolu Prve lige RS na svom parketu od ekipe Crvene zvijezde iz Obudovca sa 3:0. Pionirke Drine bile su bolje od ekipe Net iz Vlasenice i slavile sa 3:0.

U 11. kolu Druge fudbalske lige Republike Srpske – grupa Istok, Drina je u subotu savladala Budućnost iz Pilice sa 3:0. Dva gola postigao je Aleksandar Ilić, a jedan Radovan Vasić.

Ekipa Milića u gostima je savladala ekipu Mladosti iz Rogatice sa 3:0.

Juniori Drine savladali su u gostima ekipu Bosne iz Kalesije sa 3:0, a kadeti svoje vršnjake iz Kalesije sa 3:2. Pioniri su u gostima protiv ekipe Borca iz Šamca igrali neriješeno 1:1.

U Regionalnoj ligi – grupa Istok, ekipe iz regije Birač su postigle dobre rezultate. Rezultati 11. kola: Podrinje – Omladinac 1:0, Trnovica – Ledinci 5:1, Bratstvo – Tabanci 3:1, Partizan – Jedinstvo 2:0, Guber – Vlasenica 0:3, OFK Janja – Šekovići 1:3 i Sloboda-Čelopek 2:0.

Rezultati osmog kola Područne lige grupa Birač: Pecka – Jadar 3:1, Polet – Birač 1:2, Jardan – Branjevo 1:1, Jasenica – Borac 2:4 i Budućnost Trans-Lokanj 1:3.

U devetom kolu Međuopštinske lige Srbije – grupa Jadar, Jedinstvo iz Malog Zvornika igralo je na svom terenu 1:1 protiv ekipe Antimona iz Zajače.

D.Gajić