Milićke trojke dobile poklon u okviru Dječije nedjelje

MILIĆI

Milićke trojke dobile poklon u okviru Dječije nedjelje

Povodom obilježavanja “Dječije nedjelje”, direktor Fonda za dječiju zaštitu RS Nedeljko Jović posjetio je porodicu Marković u Milićima koja je prije tri i po mjeseca dobila trojke. Ovom prilikom porodici je uručen ček od 2100 KM i pokloni za Tamaru, Andreu i Vojislava. Roditelji trojki Borka i Strahinja Marković čekali su prinovu devet godina i kažu da su srećni i zahvalni svima koji su im pomogli na putu da se ostvare kao i roditelji, kao i onima koji i sada priteknu u pomoć.

Direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović kaže da Fond svake godine, zajedno sa resornim ministarstvom i Vladom Republike Srpske, početkom oktobra učestvuje u obilježavanju “Dječije nedjelje”.

Zajedno sa direktorom Fonda za dječiju zaštitu RS u posjeti Markovićima bio je i načelnik opštine Milići Momir Lazarević, koji podsjeća da je Markovićima iz opštinskog budžeta odobreno 6000 KM, za proces vantjelesne oplodnje.

Novčanom pomoći osim porodica u kojima su rođene trojke , Fond za dječiju zaštitu u “Dječijoj nedjelji” je obuhvatio i 182 djece pod starateljstvom i 38 porodica sa troje ili više djece sa smetnjama u razvoju.

“Dječija nedjelja” ove godine se obilježavala pod sloganom „Moja sedmica, moja godina“ i trajala od 07. do 13. oktobra.

izvor: radio magic