Mališani na Sajmu poljoprivrede u Vlasenici skupili novac za izlet

VLASENICA

Mališani na Sajmu poljoprivrede u Vlasenici skupili novac za izlet

Dvadeset tri dječije glavice iza štanda koji je na vlaseničkom Sajmu poljoprivrede i privrede bio ispunjen lijepo dekorisanim korpicama punim slasnih kolača, mekanih kiflica i ukusnih poslastica, veoma ozbiljno su shvatile svoj zadatak – zaraditi novac za jednodnevni izlet. Umilnim glasićima davali su informacije o cijenama, o vrsti svojih “proizvoda”, a ako je bilo potrebno, i o sastavu. Osmijesi na njihovim licima, ali i njihova želja da zarade novac koji će iskoristiti da svi mogu otići na planirani izlet i zajedno provesti jedan lijep dan, nikoga nisu ostavili ravnodušnim, pa su sve što su izložili vrlo brzo i prodali.

Nela Mirić, učiteljica ovih vrijednih mališana, ponosna je na svoje đake, ali i njihove roditelje.

– Mi smo još jednom pokazali da se svaka dobra ideja, uz malo truda, može realizovati i zaista sam srećna što su moji učenici i njihovi roditelji položili veoma važan ispit, ispit sloge i ljudskosti. S obzirom da svake godine u maju osnovci idu na jednodnevni izlet, a da ima đaka koji nisu u mogućnosti da za to izdvoje novac, predložila sam im da potrebna sredstva zaradimo na Sajmu. Vrijedne mame su napravile kolače i kiflice koje smo prodavali po simboličnim cijenama, i zaradili 270 KM. Ovaj gest je svima bio simpatičan, prepoznali su dječije drugarstvo i želju da budu korisni, i sve što smo pripremilu, vrlo brzo smo i prodali. Zahvalni smo Danki Milić Kezunović, direktorici naše Osnovne škole „Vuk Karadžić“, koja nas je podržala i rezervisala nam štand, kao i svima koji su učestvovali u ovoj našoj misiji – srećna je učiteljica II 3.

Vlaseničani pamte da je učiteljica Nela Mirić slične akcije inicirala i ranije, a jedna od njih je i učešće na vlaseničkom Sajmu poljoprivrede i privrede 2017. godine. Mirićeva je poznata i po „saradnji sa Deda Mrazom“ koji njenim đacima uvijek šalje odgovore na njihova novogodišnja pisma, ali i ispuni neke željice.
Tekst: T.Golijanin/Info portal VLASENICA 24