Večeri i jutra hladni, dani topli – grijanje za Zvorničane 15. oktobra

ZVORNIK

Večeri i jutra hladni, dani topli – grijanje za Zvorničane 15. oktobra

 

Ako je vejrovati prognozi meteorologa u Zvorniku i regiji Birač, odnosno većem dijelu regiona do naredne sedmice imaćemo stabilno vrijeme bez padavina, odnosno nešto hladnija jutra i večeri i toplije dane. Iako su još prošle sedmice upravo zbog nižih jutarnjih temperatura Zvorničani priželjkivali tople radijatore to se neće desiti prije 15. oktobra kada zvanično počinje grijna sezona.

Građani se ne slažu sa ovom odlukom i kažu da je u stanovima jako hladno te da je grijanje trebalo da počne još prošle sedmice. Penzioner Makso Gračanin kaže da je grijanje bilo potrebno jer su stanovi hladni u određenim dijelovima dana.

 – Grijanje je trebalo da krene prošle sedmice, sa prvim hladnoćama. Mislim da bi svi radije platili da ih griju nego da se smrzavaju u stanovima. Dakle, grijanje je trebalo pustiti ranije, a to dodatno obračunati – kaće Gračanin.

Direktor „Zvornik stana“ Mićo Jevtić kaže da je sve spremno za početak nove grijne sezone.

 – Planirano je da grijanje krene 15. oktobra i tako će i biti. Toplovodi i kompletan sistem će biti spremni do tada jer je na vrijeme urađen potrebni remont – ističe Jevtić.

Prema najavama iz ovog preduzeća, cijena grijanja ostaje nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu.

(infobirac.net)