Nakon što je autom udario policajca, uhapšen Šekovljanin – policajac zadobio tjelesne povrede

MA Izdvojena ZVORNIK

Nakon što je autom udario policajca, uhapšen Šekovljanin – policajac zadobio tjelesne povrede

 

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala S.L. iz Šekovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su, prilikom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, 12.10.2019. godine oko 02,00 časa, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „škoda”.

Prilikom pokušaja legitimisanja vozača, isti je naglo startovao vozilo i tom prilikom udario vozilom policijskog službenika, nanijevši mu tjelesne povrede, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Preduzimajući operativne mjere i radnje u cilju identifikovanja i pronalaska osumnjičenog, policijski službenici su u mjestu Šekovići, lišili slobode S.L. iz Šekovića, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za navedeno krivično djelo.

U prvih devet mjeseci tekuće godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala četiri krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Podsjećamo, Кrivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(PU Zvornik)

FOTO: Ilustracija, agencije