Prvenstvo Evrope u tekvondou u Španiji u verziji VTF – Zorana i Marija bez plasmana

BORILAČKI SPORTOVI

Prvenstvo Evrope u tekvondou u Španiji u verziji VTF – Zorana i Marija bez plasmana

 

Od 1. do 6. oktobra u mjestu Marina Dor kod Valensije održano je prvetsvo Evrope u tekvondou u verziji VTF, na kome su uzele učešće i dvije takmičarke TK Zvornik. Zorana Sandić se takmičila u kategoriji juniorki, a Marija Jokić je nastupila u konkurenciji kadetekinja.

Nažalost obje su ostale bez plasmana. Sandićeva je u prvom kolu poražena od takmičarke iz Hrvatske za 13:11, a Jokićeva je izgubila takođe u prvom kolu od predstavnice Grčke rezultatom 15:6.

 

 

Trener reprezentacije BiH bio je Mladen Ristić, trener u TK Zvornik.

  – Mariji je ovo prvo veliko međunarodno iskustvo. Pokazala je da uz dobar rad, u neko dogledno vrijeme možemo očekivati dobre rezultate. Izgubila je za malo od Grkinje, koja je postala viceprvakinja Evrope. Sandićevoj je ovo bilo drugo prvenstvo Evrope, ali prvo u konkureciji juniorki. Razlika u godinama je velika između nje i djevojka koje izlaze iz juniorskog uzrasta. Ona je protiv takmičarke iz Hrvatke, vodila sve vrijeme, ali je izgubila u posljednjim sekundama minimalnom razlikom. Pred nama je dosta vremena za dokazivanje i ja sam ubijeđen da veliki uz strpljiv rad možemo u Zvornik donijeti evropsku i svjetsku, i što da ne i olimpijsku medalju – rekao je Ristić.

 

 

Pred mladim Zvorničankama su još dva G1 turnira na kojima kupe veliko iskustvo.

– Ovo nam je potrebno jer od iduće godine kreću bodovne tabele i za juniore i za kadete za evropsku i svjetsku rang listu. Očekujem da će naši takmičari biti visoko plasirani i da će nakon tih tabela žrijeb za takmićenja biti povoljniji na prvenstvima Evrope i svijeta – dodao je Ristić.

D.Gajić