Instagram predstavio Threads – aplikaciju za vaše najbliže

SVIJET ZANIMLJIVOSTI

Instagram predstavio Threads – aplikaciju za vaše najbliže

 

U pokušajima da zadrži mlađe generacije, Instagram izbacuje aplikaciju za dopisivanje naziva Threads koja bi trebalo da vas usmjeri na dopisivanje samo sa vašim najbližim prijateljima.

Ova aplikacija je takozvana companion aplikacija uz Instagram koja vam omogućava da brzo dijelite fotografije i videe, poruke sa onima koje ste već stavili u listu najbližih prijatelja na Instagramu. Takođe poziva na korišćenje i djeljenje konstantne vaše lokacije, statusa i drugih privatnih podataka za koje možda niste baš tako sigurni da želite da ih podijelite sa svima, pa makar bili i najbolji prijatelji.

Ova aplikacija može da se podijeli na tri komponente. Prva je kamera, koja je na glavnom ekranu čim se otvori aplikacija. Ona je samo za fotografije i videe. Interesantno, ali nema filtera. Takođe, ponuđene su vam prečice za dijeljenje gdje vi možete da izaberete dvoje ili troje najbližih kojima će te u iste sekunde kada napravite video ili fotografiju to i poslati. To ćete uraditi tako što ćete njihove prečice postaviti na glavni ekran aplikacije gdje je i vaša kamera. Samim klikom njihove ikone, poruka će odmah biti poslata. Iz Instagrama navode da je ovo zaista brzo i lako.

Drugi dio aplikacije je inbox, koji je kopija vaših direktnih poruka iz Instagrama sa vašim najbližim prijateljima. Postoji mogućnost i grupnih razgovora, ali samo u slučaju da su svi koji su u grupi vaši najbliži prijatelji.

Na kraju, tu je i status strana, za koju se navodi da je najkontroverzniji dio Threads-a. To je moderni pristup ranijim Facebook-ovim pokušajima da ubace statuse dok ne koristite telefon kako bi vaši najbliži u ovom slučaju bili obaviješteni o svemu što radite. Da biste napravili status, to možete uraditi i emodžijem i sa nekoliko riječi, ili odabrati neku od niza predefinisanih poruka.

Na kraju trebalo bi odabrati koliko će taj status biti vidljiv, od jednog sata do nekoliko sati. Ono što bi iz Instagrama najviše voljeli, da stavite – auto status – opciju, koja će onda na osnovu vaše lokacije objavljivati i ažurirati status. Dakle, da li ste kod kuće, na poslu, u teretani ili tržnom centru. Međutim, navodi se ipak da neće objavljivati tačnu lokaciju, već će joj davati kontekst. Na primjer, ako ste na poslu – pisaće da možda duže vrijeme nećete biti slobodni.

(Izvor: nezavisne.com)