Opština Vlasenica primjer dobre prakse u unapređenju bezbjednosti saobraćaja

VLASENICA

Opština Vlasenica primjer dobre prakse u unapređenju bezbjednosti saobraćaja

 

Opština Vlasenica uzela je učešće na drugom stručnom seminaru pod nazivom „Unapređenje sistema bezbjednosti saobraćaja“, koji je organizovala Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u periodu od 01. do 03. oktobra 2019. godine na Кopaoniku.

Teme stručnog seminara razrađene su kroz primjere dobre prakse koji su realizovani u lokalnim samoupravama u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, a jedna od njih je i opština Vlasenica, čija iskustva treba da posluže za primjer kako i na koji način bi trebalo da se realizuju aktivnosti koje doprinose unapređenju bezbjednosti saobraćaja. Na seminaru je učešće uzela i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Osnovni cilj seminara je podizanje kapaciteta rada lokalnih tijela za koordinaciju poslova bezbjednosti saobraćaja uz podršku svih subjekata koji djeluju u sistemu bezbjednosti saobraćaja.

Seminaru je prisustvovalo oko 350 učesnika. Njima su se, u okviru uvodnog izlaganja, obratili Dušan Borković, srpski automobilista, Dea Đurđević, novinarka i voditeljka TV Pink, Nenad Okanović, glumac i Mladen Alvirović, direktor NAVAК-a. Poznate ličnosti ispričale su svoja iskustva, prenijele važne poruke i ukazale kako treba da se ponašamo u saobraćaju, da bi sačuvali sebe i druge.

(Izvor: opstinavlasenica.org)