Posjeta i pokloni za stara lica povodom Međunarodnog dana starih

MA Izdvojena ZVORNIK

Posjeta i pokloni za stara lica povodom Međunarodnog dana starih

 

Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik je povodom Međunarodnog dana starih koji se obilježava 1. oktobra organizovala posjete najugroženijim iz ove kategorije stanovništva i tom prilikom ih obradovali onim što im je najpotrebnije, a to su hrana i pelene za nepokretne.

Dana Mićić, sekretar GOCК Zvornik, istakla je da je briga o starim i iznemoglim licima stalna djelatnost koju ova organizacija provodi u toku čitave godine, dok se u oktobru sve aktivnosti intenziviraju.

 

 

 – Povodom Međunarodnog dana starih sa našim podmlatkom obišli smo 10 lica kojima je pomoć bila najpotrebnija i uručili im pakete sa prehrambenim artiklima, sredstvima za higijenu, a za nepokretne smo uručili i pelene. Mi ćemo nastaviti sa podjelom i narednih dana, sve dok budemo imali prehrambenih artikala – rekla je Mićić.

Vrijednost jednog paketa sa prehrambenim artiklim i sredstvima za higijenu je 50 КM, a zvornički Crveni krst je sredstva obezbijedio od donacija građana koji su ostavljali novac u kutije Crvenog krsta postavljene u marketima „Zvorničanka“ i „Bingo“.

 – Zadovoljni smo koliko smo prikupili i ovim putem se zahvaljujem građanima koji uvijek prepoznaju naše akcije, potrebu da se pomogne nemoćnim i ljudima u stanju socijalne potrebe i izdvajaju sredstva za njih, kao i vlasnicima marketa koji su nam pružili mogućnost da u njihovim objetima postavimo naše kutije koje će ostati tamo i ubuduće. Nadamo se da ćemo uspjeti na isti način da obezbijedimo i sredstva za kupovinu namirnica koje ćemo za Božić podijeliti onima kojima je ova vrsta pomoći najpotrebnija – kaže Mićić.

 

 

Stari koje su obišli predstvanici Crvenog krsta sa radošću su dočekali posjetu i poklone i poručili da se svako obraduje kada nešto dobije, a posebno oni koji su u stanju socijalne potrebe i slabo pokretne, odnosno nepokretne osobe.

(GU Zvornik)