Tekvondoistkinje Zvornika otputovale na Evropsko prvenstvo u Španiju

BORILAČKI SPORTOVI SPORT ZVORNIK

Tekvondoistkinje Zvornika otputovale na Evropsko prvenstvo u Španiju

Tekvondoistkinje TKDK ,,Zvornik” Marija Jokić i Zorana Sandić, koje su reprezentativke BiH, nastupiće na Evropskom prvenstvu u Španiji koje se održava od 1. do 6. oktobra. 

Фотографија корисника Mladen Ristić

Juniorka Zorana Sandić nastupiće u kategoriji do 68 kilograma, a ove sezone bila je prva na Kupu BiH i osvajala je medalje na G turnirima zbog čega je prva na rang listi i član je reprezentacije BiH. 

Фотографија корисника Mladen Ristić

Kadetkinja Marija Jokić nastupiće u kategoriji do 55 kilograma, a ona je ove godine bila prvak BiH i osvajač Kupa BiH, a osvajala je medalje i na G turnirima i član je reprezentacije BiH.

Trener Mladen Ristić koji je i trener kadetske reprezentacije BiH ističe da je ovo veliki uspjeh za  njegov klub, ali i grad Zvornik.

– Obje takmičarke su imale malih problema sa povredama tokom pripremnog perioda, međutim kada sve sabereme mogu reći da smo pripreme odradili kvalitetno i da Evropsko prvenstvo dočekujemo potpuno spremni. Nadam se da će Marija i Zorana dostojno  predstavljati naš klub, grad Zvornik, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. Ovo je ogromno iskustvo za njih i od  njih se očekuje da pruže svoj maksimum, a njihovo vrijeme tek dolazi. Ovim putem želim da se zahvalim sponzorima bez kojih ne bi ni putovali u Španiju, kao i gradskoj upravi Zvornika. Prva na borilište 2. oktobra izlazi Marija Jokić, dok će Zorana Sandić svoje borbe raditi 5. oktobra – rekao je Ristić.

Ove godine TKDK ,,Zvornik je već osvajao medalje na velikim takmičenjima. Mlađi kadet Milan Sandić se okitio srebrenom medaljom na Balkanskom prvenstvu u Bugarkoj.

infobirac.net