Radan Ilić pobjednik foto konkursa Turističke organizacije grada Zvornika

ZVORNIK

Radan Ilić pobjednik foto konkursa Turističke organizacije grada Zvornika

 

Pobjednik foto konkursa Turističke organizacije grada Zvornika je Radan Ilić. Podsjećamo da je početkom ove godine Turistička organizacija Zvornik raspisala ovaj konkurs pod nazivom „ Sve mi boje dobro stoje“. Povodom 27. septembra – Svjetskog dana turizma danas su objavljeni rezultati konkursa.

Prema riječima Ivane Milanović, stručne saradnice za turizam na pobjedničkoj fotografiji, pod nazivom „Život u pokretu“ prikazana je dinamika, vesele boje rane jeseni u našem gradu. Autor je zabilježio biciklistu na šetalištu i spoj sadašnjih i prošlih vremena.

 

 

Druga nagrada otišla je u ruke Miroslavu Matiću za fotografiju „Odraz u noći“ na kojoj je prikazan grad koji se oslikava u rijeci Drini obasjan noćnim svjetiljkama.

 – Riječ je o fotografiji koju skoro svaki moderan grad ima – ističe Milanović i dodaje da je lijepo da i Zvornik ima svoju na kojoj prosto blista obasjan noćnim svjetlima.

Goran Radić je dobitnik treće nagrade. Na fotografiji pod nazivom „ Nakon kiše“ prikazano je Zvorničko jezero, a fotografija je nastala u mjestu Amajić u susjednoj opštini Mali Zvornik. Fotografija nije koloritna, ali prikazuje pravu ljepotu prirode Zvorničkoj jezera. Fotografija odiše mirom i nema dodatnih efekata koji je uljepšavaju. Na njoj su zabilježeni ribolovci na čamcima nakon jednog ljetnjeg kišnog dana.

 

 

Cilj konkursa je bio da se prikaže Zvornik iz različitih uglova, u bilo kojem godišnjem dobu, a za nagrađene autore obezbijeđena je simbolična novčana nagrada. Za prvo mjesto nagrada iznosi 200 KM, za drugo 150, a treće mjesto 100 KM.

 – Plan nam je da nagrađene fotografije, zavisno od potreba, iskoristimo za novi propagandni materijal, jer nam je cilj da pored postojećeg materijala štampamo tematske brošure, koje su posvećene npr. ribolovu, istorijskim znamenitostima grada, manifestacijama i slično – pojašnjava Milanović.

(Izvor: TOGZ, radioosvit, infobirac.net)