Sportski rezultati proteklog vikenda – porazi fudbalerki, rukometaša i fudbalera

FUDBAL

Sportski rezultati proteklog vikenda – porazi fudbalerki, rukometaša i fudbalera

 

U prvom kolu Premijer lige BiH u rukometu, Drina je u subotu poražena od ekipe Maglaja rezultatom 34:24. Idućeg vikenda Zvorničani dočekuju ekipu Gračanice.

U šestom kolu Premijer lige u fudbalu za žene, Drina je poražena na svom terenu od ekipe Emina iz Mostara rezultatom 15:0. Idućeg vikenda Zvorničanke gostuju kod ekipe SFK 2000 iz Sarajeva.

Fudbaleri Drine u okviru sedmog kola Druge lige grupa Istok, poraženi su u Foči od domaće Sutjeske rezultatom 5:2. U idućem kolu Drina gostuje kod ekipe Drina HE u Višegradu.

Budućnost iz Pilice poražena je u ovom kolu od ekipe Famosa rezultatom 4:0. U idućem kolu Piličani dočekuju Jedinstvo iz Brodca.

Milići su poraženi u gostima od ekipe Mladosti iz Gacka sa 4:3.

U sedmom kolu Regionalne lige grupa Istok u derbiju je Podrinje savladalo Tabance sa 3:2, a Trnovica je bila bolja na svom terenu od ekipe Slobode iz Zagona i pobijedila sa 4:2. Jedinstvo je poraženo u Šekovićima rezultatom 3:1, a Čelopek u Donjoj Trnovi od Partizana sa 2:0.

U četvrtom kolu Područne lige grupa Birač, postignuti su ovi rezultati: Pecka-Branjevo 1:0, Birač-Borac Osmaci 2:1, Jadar-Lokanj 1:1, Polet-Budućnost Trans 4:1 i Jardan-Jasenica 4:0.

Pioniri Drine u okviru šestog kola Omladinske lige grupa Istok savladali su ekipu Rudar 1925 sa 6:0.

D.Gajić