Pab ,,Havana” pobjednik prvog turnir u malom fudbalu ,,Jurišni odred” – Vlasenica 2019.

VLASENICA ZVORNIK

Pab ,,Havana” pobjednik  prvog turnira u malom fudbalu „Jurišni odred“- Vlasenica 2019

Pobjednik  prvog Turnira u malom fudbalu „Jurišni odred“- Vlasenica 2019  je Pab „Havana“, koja je u finalu, nakon spretnijeg izvođenja penala, bila bolja od Frizerskog salona „MM“. Za treće mjesto izborila se ekipa Motela „M“, dok je Nenad Drakulić iz tima Frizerskog salona „MM“, ponio titulu najboljeg igrača.


Dvije stotine vatrenih navijača bodrilo je svoje pulene na susretima kojima je završen turnir organizovan u čast jedne od najelitnijih jedinica Vojske Republike Srpske, čuvenih Jurišnika.

Finalna utakmica bila je puna naboja, odličnih duela i lijepih fudbalskih poteza. Ipak, uprkos brojnim šansama koje su stvorili igrači obje ekipe, golmani su bili nesavladivi, pa su o pobjedniku odlučili penali. Sreća je bila naklonjenija ekipi Pab „Havane“ koja je Frizerski salon „MM“ poslala na drugo mjesto, rezultatom 3:2.

 

Utakmica koja je igrana za treće mjesto bila je jedna od najzanimljivijih na turniru. Iako je mlada ekipa ZR „Brus“ do posljednjeg zvižduka pokušavala preokrenuti rezultat, to im nije uspjelo, pa je tim  Motela „M“, koji je imao i najefikasnijeg strijelca na turniru, Nebojšu Golića koji je postigao sedam pogodaka,  zauzeo treće mjesto.

Turnir u malom fudbalu “Jurišni odred” – Vlasenica 2019 organizovan je u sklopu obilježavanja 27 godina od formiranja jedne od najhrabrijih jedinica Vojske Republike Srpske.

– Iako smo prvi put organizatori ovakvog turnira, zadovoljni smo kako je on protekao. Za četiri dana koliko je trajao, odigrano je 20 utakmica. Sve je bilo sportski, fer i korektno, bez ijednog incidenta, grubog starta ili ružne riječi.  Takmičilo se osam ekipa koje su bile raspoređene u dvije grupe, znači bilo je otprilike osamdeset učesnika. Drago nam je što su naši sugrađani podržali ovu sportsku manifestaciju i svakog dana, od ponedjeljka do četvrtka, u velikom broju bili na sportsklim terenima SŠC „Milorad Vlačić“, gdje su utakmice igrane. Čak ni hladno vrijeme, ni kiša nisu uspjeli da nam pokvare planove. Pehari i novčane nagrade najboljima će biti uručeni na svečanoj Akademiji upriličenoj povodom 27 godina od osnivanja Jurišnog odreda, koja će danas u 16.30 biti održana u Domu kulture. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicija, i da ćemo sljedeće godine imati i više učesnika – istakao je Božidar Kurtuma iz Organizacionog odbora.

Pab „Havana“ – Frizerski salon „MM“

0:0, nakon penala 3:2
Penali: D.Gašević, B.Lukić, M.Pejanović (Pab „Havana), N.Drakulić, R.Đurić(Frizerski salon MM), Žuti kartoni: Nebojša Kovačević, Igor Božić (Fizerski salon „MM“), Sudije: Božidar Kurtuma i Slaviša Mijatović.

Pab „Havana“ : Dalibor Kovačević, Marko Pejanović,  Aleksandar Pejanović, Bojan Lukić, Darko Gašević, Goran Ećimović, Dejan Debelonogić, Špiro Bajić, Ranko Đurđić. Vođa ekipe: Aleksa Bojanić

Frizerski salon „MM“: Dragomir Bojanić, Petar Došić, Igor Božić, Milomir Milovanović, Nebojša Kovačević, Nenad Drakulić, Ratko Đurić, Vladimur Vidović. Vođa ekipe: Nebojša  Kovačević.

izvor: sportdc