Počeli radovi na rehabilitaciji puta Drinjača-Vlasenica

ZVORNIK

Počeli radovi na rehabilitaciji puta Drinjača-Vlasenica

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić zvanično je uveo preduzeće “Zvornikputevi” u radove na rehabilitaciji magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, čija je vrijednost 9,5 miliona KM sa PDV-om.


Nešić je rekao novinarima da se radi o rehabilitaciji magistralnog puta M-19, konkretno dionici Drinjača-Milići-Vlasenica u dužini od 31.758 metara.
Ističući da je rok završetak navedenih radova 24 mjeseca, Nešić je rekao da će dinamiku radova određivati uslovi rada, odnosno vremenske prilike, kao i mogućnost samog izvođača radova „Zvornikputevi“.
– Ovi radovi su dio projekta rehabilitacije magistralnog puta od Zvornika do Istočnog Sarajeva. Radovi će vjerovatno biti nastavljeni u narednoj godini od Vlasenice-Han Pijeska do Podromanije. U planu je da se uvrsti izgradnja treće trake, takozvane usponske trake, od Milića, preko Romanije do raskršća Istočno Sarajevo-Pale–Jahorina. u planu da se uvrsti izgradnja treće trake, takozvane usponske trake, od Milića, preko Romanije do raskršća Istočno Sarajevo-Pale–Jahorina – rekao je Nešić. 

Direktor preduzeća „Zvornikputevi“ Jelenko Vasić rekao je da je angažovan dio mehanizacije ovog preduzeća na rehabilitaciji magistranog puta od Drinjae do Vlasenice.
– Zvornikputevi'su kadrovski i tehnički osposobljeni za sve navedene radove, čiji je rok izgradnje 24 mjeseca i očekujemo da će radovi, predviđeni ovim projektom, biti završeni i prije roka – zaključio je Vasić.

infobirac.net