U petak Dan bezbjednosti saobraćaja u Vlasenici

VLASENICA

U petak Dan bezbjednosti saobraćaja u Vlasenici

U Vlasenici će u petak, 20. septembra, u susret Danu opštine, biti održan Dan bezbjednosti saobraćaja kao dio globalnog jačanja bezbjednosti na putevima.

Tokom manifestacije, u gradskom parku najmlađi sugrađani će o saobraćajnoj bezbjednosti učiti na kreativan način, kroz maskenbal i likovnu koloniju.

Na platou ispred zgrade Poljoprivrednog fakulteta biće postavljen saobraćajni poligon, simulator prevtranja, „pijane naočare“ koje simuliraju uticaj alkohola na čovjeka, a pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica izvešće pokaznu vježbu spašavanja unesrećenog lica u saobraćajnoj nezgodi.

Za sve zainteresovane biće održano i takmičenje u vožnji bicikla na poligonu spretnosti.

U okviru Dana bezbjednosti saobraćaja u Vlasenici, predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i opštinskog Savjeta za bezbjednost saobraćaja posjetiće predškolsku ustanovu „Prvi koraci“, a učenicima OŠ „Vuk Karadžić“ i SŠC „Milorad Vlačić“ održaće predavanja: „Deset lekcija koje život znače“ i „Alkohol i mladi vozači“.

Organizator manifestacije je Opština Vlasenica, uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

infobirac.net