Počeli radovi na zamjeni parketa u dvije fiskulturne sale u OŠ ,,Sveti Sava”

ZVORNIK

Počeli radovi na zamjeni parketa u dvije fiskulturne sale u OŠ ,,Sveti Sava”

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ počeli su radovi na zamjeni parketa u salama za fizičko vaspitanje, rekao nam je direktor Radomir Petrović. Prema njegovim riječima prvo će zamjena parketa biti izvršena u sali koja se nalaze u starom objektu škole, za niže razrede, a očekivanja su da će ovi radovi biti završeni za desetak dana.

Nakon toga, usljediće zamjena parketa u velikoj sali za fizičko vaspitanje u novom objektu, gdje nastavu pohađaju učenici od šestog do devetog razreda. Časovi fizičkog vaspitanja se sada organizuju na poligonu škole, tako da neće biti potrebe za nadoknađivanjem časova, pojašnjava Petrović. U obe sale, uradiće se i novo osvetljenje sa led svjetiljkama koje će biti postavljene i po zidovima, tako da će se lakše moći mjenjati, rekao je Petrović, dodajući da će na ovaj način omogućiti školi dodatno smanjenje troškova električne energije.

Pored zamjene parketa, u svim hodnicima škole biće zamjenjeno postojeće gazište, keramičkim pločicama što će olakšati održavanje higijene ovog školskog objekta, a biće izvršena i zamjena unutrašnje stolarije odnosno vrata na učionicama. Završetkom svih pomenutih radova, zaokružićemo renoviranje školskog objekta koje je počelo prije dvije godine, rekao je Petrović. Za ove namjene Vlada Republike Srbije obezbjedila je 200 hiljada КM. Osnovnu školu „Sveti Sava“ sa područnim odeljenjima pohađa ukupno 1460 učenika.

izvor: radioosvit