Drina potopila Mladost iz Rogatice

FUDBAL SPORT

Drina potopila Mladost iz Rogatice

U 6. kolu Druge lige RS – grupa Istok fudbaleri Drine su naneli katastrofalan poraz ekipi Mladosti koja je u Rogaticu ispraćena sa sedam golova u mreži. Podatak da gostujući sastav nijednom za 90 minuta nije uspeo da ozbiljnije ugrozi domaću mrežu govori o odnosu snaga na ovom susretu. 

Već od prvog minuta Drina je krenula ofanzivno, a do prvog pogotka tim iz Zvornika je stigao u 4. minutu igre. Korner sa desne strane dobro je izveo Marković, najviši u skoku pred golom Mladosti bio je Spasojević koji je glavom sa sedam metara poslao  loptu u mrežu.

Pet minuta kasnije Marković je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola. U 14. minutu domaći tim stiže do drugog pogotka, a strelac je posle solo prodora po desnoj strani i udarca sa petnaestak metara bio Boričić.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već u 17. minutu kada je ekipa koju sa klupe predvodi Srđan Bajić došla do trećeg pogotka. Dubinsku loptu Markovića odlično je iskoristio Damjanović koji je izašao sam pred Simića i rutinski pogodio gostujuću mrežu.

U 28. minutu pokušao je Pljevaljčić sa dvadesetak metara lob udarcem da savlada gostujućeg golmana, ali je bio zamalo neprecizan.

Do kraja prvog poluvremena Marković i Damjanović su imali situacije jedan na jedan sa golmanom gostiju Simićem, ali je gostujući čuvar mreže bio uspešniji.

U prvim minutama drugog poluvremena Damjanović je dva puta izlazio sam ispred golmana gostujućeg golmana Kojića koji je na poluvremenu zamenio povređenog Simića, međutim iz idealnih situacija nije zatresao mrežu protivnika. 

Četvrti pogodak domaći tima postiže u 62. minutu, a strela je bio Jevtić koji je šutirao sa petnaest metara i poslao loptu u levi donji ugao gola Mladosti.

Pet minuta kasnije Drina stiže do petog pogotka, a strelac je nakon asistencije Jevtića bio Marković, koji je sa sedam metara poslao loptu iza leđa golmana Kojića.

Samo što su gosti krenuli sa centra izgubili su loptu, usledio je napad Drine koji je krunisan novim pogotkom. Slabu reakciju gostujuće odbrane iskoristio je Damjanović kome nije bilo teško da sa peterca savlada gostujućeg čuvara mreže.

Konačnih 7:0 u korist domaćeg tima postavio je Radovan Vasić u 82. minutu kada iz slobodnog udarca sa osamnaest metara pogodio levi ugao gostujućeg gola.

DRINA – MLADOST (R)

7 : 0 (3 : 0)

ZVORNIK – Gradski stadion. Gledalaca: 200. Sudija: Bojan Mitrović (Bijeljina). Strelci: Spasojević u 4, Boričić u 14, Damjanović u 17. i 68, Jevtić u 62, Marković 67. i Vasić u 82. minutu za Drinu. Žuti kartoni: Boričić (Drina), Duvnjak (Mladost).

DRINA: Todorović, Erić (od 63. Trifković), Jevtić, Mitrović (od 65. Alić), Damjanović, Marković, Jokić, Boričić, Pljevaljčić, Spasojević (od 46. Čelić), Vasić.

MLADOST (R): Simić (od 46. Kojić), Rajak, Šalić (od 74. Dan.Karlić), Ćačić, Da.Karlić, Duvnjak, Mihajlović, Nerić, Pavlović, Karišik, Miličević.

infobirac.net