Susreti invalida rada i ratnih vojnih invalida Srpske i Srbije u Zvorniku

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Susreti invalida rada i ratnih vojnih invalida Srpske i Srbije u Zvorniku

 

U Zvorniku je danas održan 15. Međunarodni susret i sportsko takmičenje Saveza invalida rada i ratnih vojnih invalida iz Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik saveza invalida Rada Republike Srpske Jovan Zeljković rekao je da se ovi susreti organizuju svake druge godine u drugom gradu Srpske.

 – To je prilika da upoznamo svoju zemlju, obiđemo različite  gradove, znamenitosti, ali i da se družimo  i takmičimo u pikadu, pločicama i visećoj kugli – rekao je Zeljković.

On je istakao da je u Savezu invalida rada Republike Srpske okupljeno oko 3.500 članova iz devet opština i gradova Srpske, dok su procjene da u Srpskoj ima oko 50.000 invalida rada. 

Predsjednik Saveza invalida rada grada Zvornika i opštine Osmaci Radenko Josipović rekao je da ova organizacija djeluju na ovim prostorima od 2007. godine, te da okuplja 115 članova.

On je dodao da je ovo prilika da Zvornik ugosti učesnike susreta  od Trebinja do Novog Grada.

Predsjednik Gradske organizacije ratnih vojnih invalida Zvornika Dragislav Mijanović rekao je da su ratni vojni invalidi pomogli organizovanje 15 Međunarodnih susreta i takmičenja Saveza invalida rada i ratnih vojnih invalida u Zvorniku.

Na susretima i sportskom takmičenju učestvovali su i invalidi rada iz Malog Zvornika.

U okviru programa održavanja ovih susreta, invalidi rada i ratni vojni invalidi položili su vijence na spomenik za 1.080 poginulih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, te održali svečanu sjednicu.

(infoibrac.net)