Broj isključenih vozača zbog alkohola za 87 odsto viši nego u avgustu prošle godine

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Broj isključenih vozača zbog alkohola za 87 odsto viši nego u avgustu prošle godine

 

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je danas da je od početka ove godine do sada evidentirano 330 migranata koji su ilegalno ušli na područje ove uprave, dok je u istom periodu prošle godine evidentirano više od 400 migranata.

Vasiljević je na redovnoj mjesečnoj konferenciji za  novinare istakao da na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik nema mjesta gdje se migranti zadržavaju ili okupljaju, dodavši da im ovo područje služi samo za prolazak u Federaciju BiH.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je da su na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u avgustu ove godine ukupno evidentirane 64 saobraćajne nezgode, što je za 10 saobraćajnih nezgoda, ili 18,5 odsto, više u odnosu na isti period prošle godine.

Erkić je dodao da je od ukupno 64 saobraćajne nezgode, 15 bilo sa povrijeđenim licima, od kojih dvije sa teže,  a 13 sa laške povrijeđenim licima, dok je u ostalim pričinjena materijalna šteta.

On je istakao da je u avgustu kontrolisano 4.239 vozača i vozila, te evidentirana 2.172 prekršaja, zbog čega su izdata 2.062 prekršajna  naloga, što je više za 38 odsto u odnosu na uporedni period iz prošle godine. 

Erkić je rekao da su u avgustu iz saobraćaja isključena 42 vozila, što je za 27 odsto više u odnosu na avgust prošle godine.

Prema njegovim riječima, iz saobraćaja je isključeno 237 vozača, što je više za 87 odsto u osnosu na avgust prošle godine, od čega je 206 vozača isključeno zbog vožnje pod destvom alkohola, te devet vozača zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava. 

Erkić je naglasio da je nadominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda brza vožnja ili nepilagođena vožnja uslovima puta. 

Načelnik Opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Srpko Milošević rekao je da je u avgustu u oblasti kriminaliteta evidentirano 49 krivičnih djela, što je za 36 krivičnih djela manje u odnosu na avgust prošle godine.

Milošević je rekao da je nadležnim tužilaštvima podneseno 37 izvještaja ptriv 36 lica,  među kojima je i devet povratnika u vršenju krivičnih djela. 

 – Od  34 evidentirana krivičnih djela opšteg kriminaliteta rasvijetljena su 33, čime  koeficijent ukupne rasvijetljenost iznosi 94,1 odsto – rekao je Milošević. 

On je podsjetio da materijalna šteta pričinjena krivičnim djelima iz oblasti opšteg kriminaliteta  iznosi 12.690 KM, dok je u istom periodu prošle godine iznosila 59. 366 KM.

(infobirac.net)