Milićke trojke dobile poklon od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS

MILIĆI

Milićke trojke dobile poklon od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS

 

Trojke porodice Marković iz Milića, Tamara, Andrea i Vojislav dobili su kolica i bebi opremu – poklon Ministarstva porodice omladine i sporta RS. Ovaj dar u vrijednosti od 2.100 КM, Markovićima je uručila pomoćnik ministra za porodicu Bosiljka Bošnjak.

 – Ministarstvo porodice,omladine i sporta pomaže porodice koje dobiju trojke, još od 2007. godine, a trojke u Milićima su 32. po redu trojke. Drago nam je da tokom godine po tri-četiri porodice dobiju troje djece. To je jako bitno za pronatalitetnu politiku i demografsku sliku Republike Srpske. Resorno ministarstvo i ja lično, voljeli bismo da bude što više trojki, bez obzira koliko je to teško. Institucije su uz ove porodice i biće uz njih koliko možemo – kaže Bošnjak.

Majka milićkih trojki, Borka Marković kaže da nije lako sa trojkama, ali sreća i zadosvoljstvo da su dobili potomstvo sve teškoće briše.

 – Nije lako sa trojkama, ali je sreća trostruka. Suprug i ja smo dobili bebe u devetoj godini braka, nakon četvrtog postupka vantjelesne oplodnje, i srećni smo što se trud isplatio – kaže Borka i dodaje da oko beba pomažu bake koje su sa njima 24 sata.

A bake, Joka i Branojka, sa radošću bdiju nad unučićima.

 – Godinama sam to čekala, ovo su mi prvi unučići. Bebe su dobre, slušaju nas – kaže baka Joka Marković.

 – Imam unučiće od sina, oni su sad već veliki, ali trojke su nešto posebno. Ne mogu vam objasniti koliko sam srećna. Tu sam da pomognem – kaže baka Branojka Simić.

Tamara, Andrea i Vojislav rođeni su 1. jula na Кlinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci i prve su trojke, rođene u RS u ovoj godini.

(Izvor: magic.ba)