Na „Jagnjijadi“ u Osmacima 103 ekipe

OSMACI

Na „Jagnjijadi“ u Osmacima 103 ekipe

 

U Borogovu, opština Osmaci, održana je danas druga „Jagnjijada“, na kojoj su učestvovale 103 ekipe sa oko 3.000 ljudi iz Republike Srpske i Srbije.
Načelnik opštine Osmaci Ljubo Petrović izrazio je zadovoljstvo odzivom ekipa, naglašavajući da Osmaci imaju izuzetno dobar potencijal za ovakvu vrstu turističke manifestacije.
 – Naš cilj je da ovo područje promovišemo kao prostor koji može biti porodično izletnički, kao i za jendodnevne školske ekskurzije, a može služiti i za sportske dane škola ili sportskih organizacija – rekao je novinarima Petrović.


Ističući da je ovo područje izuzetno dobro i za atletske discipline, Petrović je rekao da će opština u narednom periodu raditi na proširenju kapaciteta ovog izletničkog mjesta kako bi građani, sugrađani, komšije, te žitelji čitava regije mogli da se zabave na ovakvim i sličnim mnanifestacijama.

 


 – ‘Jagnjijada’ je dobra prilika za druženje gdje svako ima svoju ekipu, svoje društvo, kao centralni dio gdje je organizovana muzika, tako da se svi osjećaju i ponašaju kako kome odgovara, što je svakaoo dobro za odmor i grupe i pojedinaca – rekao je Petrović.

Predsjednik Organizacionog odbora „Jagnjijade“ Miladin Vukićević rekao je da je ovo druga manifestacija kojom se pokušava na prostoru opštine Osmaci uspostvaiti turistička ponuda.
 – Opština Osmaci nema nekih uslova za razne turističke ponude, ali zahvaljujući nekolicini entuzijasta iz Organizacionog odbora, druga ‘Jagnjijada’ daje opravdanu nadu da će ova manifestacija nadmašiti opštinski nivo i postati prepoznatljivo mjesto okupljanja više hiljada građana sa cijele regije i šire – rekao je Vukićević.


On je podsjetio da je prošle godine na prvoj „Jagnjijadi“ bila prijavljena 51 ekipa, a ove godine 103, što daje organizatorima za pravo da nastave sa dodatnim naporima kako bi Osmaci dobili prepoznatljiv brend u ovoj turističkoj ponudi.

Vukićević se, između ostalih, posebno zahvalio gostima iz Vučije Luke, grad Istočno Sarajevo, koja se odazvala ovoj manifestaciji i koja je u svom mjestu organizator slične manifesatacije. 

(infobirac.net)