Dvije bronzane medalje za tekvondoiste „Srpskog Sokola“ na Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj

BORILAČKI SPORTOVI

Dvije bronzane medalje za tekvondoiste „Srpskog Sokola“ na Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj

 

Na Svjetskom ITF tekvondo prvenstvu održanom od 24-30. avgusta u Plovdivu, u Bugarskoj članovi reprezentacije BiH iz zvorničkog kluba „Srpski Soko“ u juniorskoj konkurenciji ostvarili su izuzetan rezultat i ponovili uspjeh svojih seniorskih kolega iz Koreje, od prije dvije godine, osvojivši dvije bronzane medalje. Medalje su za Zvorničane osvojili Jovana Krstić i Dario Kostić.

Jovana Krstić je u kvalifikacijama imala za protivnice takmičarke iz Grčke i Kazahstana te je izborila prolaz u četvrtfinale. U direktnoj borbi za medalju pobijedila je takmičarku iz Bugarske i prošla u polufinale. U meču za finale izgubila je od reprezentativke iz Ukrajine.

Dario Kostić je u grupnoj fazi prvog dana pobjedama nad Italijanom i grčkim članom reprezentacije uspio da se kvalifikuje dalje te je narednog dana pobjedom nad engleskim reprezentativcem ušao u polufinale i obezbijedio treće mjesto.

Neiskustvo i prevelika želja za što boljim plasmanom ga je spriječila da pobijedi takmičara iz Tadžikistana i ostvari prolaz u finale.

 – Ostali naši učesnici nisu imali ni sportske sreće, ali su bili i opterećeni velikom odgovornošću zbog učešća na tako značajnom takmičenju. Srđan Draškić je imao meč u četvrtfinalu gdje nije uspio pobijediti reprezentativca Bjelorusije i osvojiti odličje. Treba napomenuti da su svi naši članovi u ljetnoj fazi imali veoma dug period priprema gdje su pored rada u klubu radili i u kampu grčke reprezentacije, a završni period, sedam dana prije svjetskog prvenstva, sa bugarskim reprezentativcima – rekao nam je Duško Kusmuk trener zvorničkih tekvondoista i dodao da je ovaj veliki uspjeh samo stimulans za budući period.

(infobirac.net)