Danas počinje Svjetsko prvenstvo u košarci – Srbija i u Indijanapolisu 2002. godine na startu igrala sa Angolom

KOŠARKA SVIJET

Danas počinje Svjetsko prvenstvo u košarci – Srbija i u Indijanapolisu 2002. godine na startu igrala sa Angolom

 

Danas počinje Mundobasket. Srbija od 9:30 igra sa Angolom. Turnir u Kini najavljivan je kao jedan od najjačih u istoriji, ali teško da će to biti pored svih otkaza i povreda majstora u igri pod obručima. Srbija će, kao što je poznato, biti lišena pomoći povrijeđenih Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića. Selektor Aleksandar Đorđević poslije posljednjeg filtera nije imao mnogo dilema oko konačnog sastava i spreman je da se sa „orlovima“ vine do svjetskog vrha.

Kad ako ne sad!? Reprezentacija SAD stigla je u slabijem sastavu od projektovanog, ali nije to Drim tim u punom sjaju. Ipak, i dalje su Amerikanci glavni favoriti za svjetsko zlato, ali sa njima može da se igra.

– Moramo da budemo gladni i željni uspjeha, ali moramo biti i oprezni i svjesni snage ostalih ekipa. Spremni smo za meč sa Angolom, u koji moramo ući sa 200 odsto – jasan je bio Đorđević pred početak Mundobasketa.

Nacionalni tim je 2002. u Indijanapolisu, takođe na startu SP igrao sa Angolom, i slavio sa čak plus 50 – 113:63. Neka se istorija ponovi i na početku, ali i na kraju Mundobasketa, jer su se „plavi“ okitili zlatom usred SAD.

(Izvor: blic.rs)