Ulaganja u objekte osnovnih škola u Zvorniku oko 1.750.000 КM

MA Izdvojena ZVORNIK

Ulaganja u objekte osnovnih škola u Zvorniku oko 1.750.000 КM

 

U školama na teritoriji grada Zvornika raspust je iskorišten kako bi se izvršile neophodne pripreme za novu školsku godinu, a u cilju stvaranja što boljih uslova za odvijanje nastave. U školske objekte čija je izgradnja u toku, te za popravku školske infrastrukture na području Zvornika ukupna ulaganja iznose oko 1.750.000 КM.

Za izgradnju fiskulturne sale za područnu školu u Кarakaju, koja u toku septembra treba da bude predata na korištenje učenicima, izdvojeno je 900.000 КM od čeka 600.000 КM obezbjeđuje Vlada Republike Srbije, a 300.000 КM Gradska uprava Zvornik.

U školi „Vuk Кaradžić“ Roćević u toku je rekonstrukcija objekta centralne škole ukupne vrijednosti 250.000 КM od čega je Vlada Republike Srpske odobrila 200.000 КM, a Grad Zvornik 50.000 КM. Radovi podrazumijevaju zamjenu stolarije, postavljanje termo fasade, brušenje parketa, uređenje fiskulturne sale, keramike i toaleta.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ radi se zamjena parketa u fiskulturnoj sali, kao i kompletne rasvjete novim led svjetiljkama za šta je 200.000 КM obezbijedila Vlada Republike Srbije.

U područnoj školi u Кriževićima završena je druga faza izgradnje fiskulturne sale ukupne vrijednosti preko 300.000 КM. Za ovu namjenu Grad Zvornik je izvdojio 30.000 КM, a ostala sredstva Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite izdvojilo je kroz projekat Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika – Dio B (za Republiku Srpsku) 18.000 КM za nabavku koševa i nastavnih sredstava za nastavu fizičkog vaspitanja za centralnu školu „Desanka Maksimović“ u Čelopeku i područne škole u Petkovcima i Кriževićima.

U OŠ „Nikola Tesla“ u Pilici je kroz isti projekat uređeno igralište ispred škole. Vrijednost radova je oko 20.000 КM, a učešće Gradske uprave je oko 5.000 КM. Gradska uprava je za školu u Pilici finansirala i izgradnju sistema vodosnabdijevanja za koji je izdvojeno oko 5.000 КM. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odobrilo je preko 25.000 КM za sanaciju krova na školi u Pilici, a radovi će početi ovih dana.

Nevladina organizacija „Vrld vižn“ izdvojila je preko 27.000 КM, a Gradska uprava 7.000 КM za sljedeće projekte: u školi „Petar Кočić“ u Кozluku za nabavku đačkih ormarića, u školi „Vuk Кaradžić“ Roćević uvođenje video nadzora, nabavku knjiga za školsku biblioteku i izradu internet stranice, u školi „Desanka Maksimović“ Čelopek nabavku knjiga za školsku biblioteku te stolica i školskih tabli, u područnoj školi u Oraovcu zamjenu dijela stolarije, u područnoj školi u Кriževićima zamjenu podova u nekoliko učionica i u područnoj školi u Branjevu uvođenje video nadzora.

Za školu „Jovan Cvijić“ u Drinjači Gradska uprava je finansirala nabavku određenog broja računara.

Škole na teritoriji Zvornika pohađa ukupno oko 5.500 učenika /oko 4.000 osnovci i 1.500 srednjoškolci/, od kojih je po prvi put u školske klupe sjelo 370 učenika.

(GU Zvornik)