Gradonačelnik Zvornika obišao izvođače radova na mostu

ZVORNIK

Gradonačelnik Zvornika obišao izvođače radova na mostu

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upoznao se danas sa početkom radova na Mostu kralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića. On je zajedno sa svojim zamjenikom Bojanom Ivanovićem, te direktorom izvođača radova „Enikon-gradnja“ d.o.o. Miroslavom Lazarevićem i njegovim saradnicima prošao mostom u čitavoj dužini i uvjerio se u uspješan početak radova.

 

 – Radilište je uspostavljeno i radovi su uspješno počeli. Za početak skida se kolovozna konstrukcija, a ono što je prvi utisak jeste da je metalna potkolovozna konstrukcija u znatno lošijem stanju nego što se očekivalo i što je projektom bilo predviđeno – rekao je Stevanović.

 

 

Lazarević je pojasnio da se najprije, po segmentima, vrši skidanje kocke i noseće poprečne konstrukcije koja je zarđala i dosta propala, te je kao takva bila opasna po kretanje ljude. Po segmentima će biti vršeno i pjeskarenje.

 


Na Mostu kralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića biće urađena antikorozivna zaštita, odnosno pjeskarenje i farbanje, zamjena kolovozne konstrukcije u cjelosti, odvodi oborinskih voda i rasvjeta.

(S. Savić)