Pomor ribe u Drinjači

MA Izdvojena ZVORNIK

Pomor ribe u Drinjači

 

Pripadnici Ribočuvarske službe SRU „Bistro“ iz Zvornika zabilježili su veliki pomor ribe u Drinjači, u blizine brane kod Kušlata. Prema podacima koje smo dobili iz ove Službe, pomor ribe je izazvan naglim ispuštanjem vode na ovoj mini hidrocentrali.

 

 

 – Pomor ribe se desio zbog naglog ispuštanja vode na brani koja je povukla mulj za sobom i ugušila ribu. Ovo je drugi put za posljednjih šest ili sedam mjeseci da se ovo ponavlja, iako imamo ugovor sa vlasnicima mini hidrocentrale da se ovo neće dešavati, odnosno da će vodu ispuštati u manjim količinama kako bi sačuvali riblji fond. Prošli put je bilo hladnije vrijeme pa su ribe preživjele, odnosno pomor je bio manji, a sada je zbog toplog vremena riba uginula u velikim količinama – istakli su iz ove Službe i dodali da su o slučaju obaviješteni nadležni inspektorat, policija i mediji.

 

 

 – Naše i ekipe inspektora su na terenu i sutra ćemo takođe biti na terenu. Trenutno se prikuplja uginula riba, a više informacija će biti nakon završetka rada inspektora na terenu – kažu u Ribočuvarskoj službi SRU „Birstro“ iz Zvornika.

(infobirac.net)