U srednjim školama regije Birač nema tehnološkog viška

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U srednjim školama regije Birač nema tehnološkog viška

 

Na sastanku Aktiva direktora srednjih škola regije Birač, koji je održan u SŠC „Petar Kočić“ u Zvorniku, dogovorena je raspodjela časova tako da na području ove regije neće biti tehnološkog viška.

Po riječima Biljane Pisić, predsjednika Aktiva direktora srednjih škola regije Birač, zahvaljujući dobroj saradnji u samom aktivu riješeni su svi problemi oko tehnološkog viška.

 

 

– Cilj nam je bio da sagledamo mogućnosti za rješavanje potpunog i djelimičnog tehnološkog viška u srednjim školama naše regije. Dvije profesorice ekonomske grupe predmeta iz Šekovića su dobile časove u dvije srednje škole u Zvorniku, a kolege informatičari iz Zvornika su dobili časove u Milićima i Šekovićima. Ostali problemi oko djelimičnog tehnološkog viška su riješeni ranije između škola. Zahvaljujući samo našoj dobroj saradnji u ovom aktivu nema tehnološkog viška.  Jedino su za profesore geografije i fizičkog vaspitanja ostale smanjene norme – rekla je Pisić.

 

 

Sastanku je prisustvovao i Valentin Jojić, viši stručni saradnik za finansiranje srednjih škola u Ministarstvu prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske.

(infobirac.net)