„Veče sa Ivanom Milinкovićem“ od oкtobra i u vašem gradu

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

„Veče sa Ivanom Milinкovićem“ od oкtobra i u vašem gradu

 

Ljubitelji muzike širom regiona, nisu ostali ravnodušni na odluku Ivana Milinkovića da poslije tri decenije, napusti beogradski sastav „Legende“. Odluka iskusnog muzičkog znalca, donijela je muzici nešto potpuno novo. Ljubitelji Ivanovog glasa i interpretacije u prilici su da poslušaju dvije nove numere. Prvi samostalni singl  je pjesma „Ibar ust’o protiv brega“, koja uz autentičnu ekranizaciju, Ivanov vokal i trubače Dejana Petrovića budi posebnu emociju.

 – Mnoga mjesta u regiji Birač u kojima sam boravio, ostavila su na mene divan utisak. U mnogim gradovima sam pjevao, u nekima do sada nisam. Želim da se uz vjernu publiku iz Vašeg okruženja, družim i sa onima koji do sada nisu bili na mojim nastupima. Zvornik, Bratunac, Šekovići, Vlasenica, Osmaci, Milići, Srebrenica,  mjesta su koja želim da posjetim u narednom periodu. Bosna i publika u njoj uvijek su imali strpljenja i emocija da odslušaju sve ono što im muzički nudim. Siguran sam da će publika koja me voli, biti vjerni pratilac i u godinama koje dolaze – dodao je Milinković za portal infobirac.net.

Druga numera koja je predstavljena publici nosi naziv „Svenuće dunje“ i djelo je autorskog tandema Dušan Bačić i Bojan Dragojević. U pitanju je pop numera, rađena kao moderna verzije sevdalinke, uz zvuke harmonike.

 – Od oktobra publika će imati priliku, koncertno, da čuje nešto što do sada nisam pjevao, uz pjesme koje su reference i najveći izazov za svakog pjevača. Sa publikom,uz moje nove pesme,  prelistavaću muzičke spomenare, sjetiti se nekih divnih vremena i zajedno uživati u hitovima Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, Tozovca, Staniše Stošića, tradicionalne pjesme među kojima i sevdalinke! Uz muzičku podršku Peđe Stojkovića, očekujte pregršt iznenađenja,  na kocertima pod nazivom „Veče sa Ivanom Milinkovićem“.Vidimo se i u Vašem gradu – dodaje radosno Milinković u zvaničnom saopštenju.

(infobirac.net)