Ivan Stojanović proglašen za najboljeg proizvođača na manifestaciji „Dani maline“

BRATUNAC

Ivan Stojanović proglašen za najboljeg proizvođača na manifestaciji „Dani maline“

 

Uručenjem nagrada posjetiocima sajma i vlasnicima najuređenijih dvorišta, u Bratuncu je završen 13. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma Dani maline 2019.

Za najboljeg proizvođača maline u bratunačkoj opštini ove godine je stručna komisija sajma proglasila Ivana Stojanovića iz Kunjerca, koji je dobio nagradu i plaketu Zlatna malina.

Drugo mjesto u proizvodnji ovog voća zauzeo je Rade Obradović iz Kravice, a treća nagrada pripala je Miletu Zekiću.

Udruženje Forum žena nagradilo je vlasnike najljepših balkona, seoskih i gradskih dvorišta, a završena je i izložba, degustacija i izbor najljepšeg kolača od maline, koja je održana pod geslom  – Malini u čast, s malinom u slast.

U okviru sajma organizovan je mini gastro-fest na kome su žene iz nekoliko ovdašnjih udruženja predstavile tradicionalna jela iz srednjeg Podrinja i Birča.

Za poljoprivrednike su organizovana stručna predavanja o temama – Proizvodnja i zaštita maline i Plastenička proizvodnja povrća.

Organizator Dana maline je opština Bratunac uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Interesovanje izlagača za sajam ove godine bilo je slabije nego prvih godina njegovog održavanja. Učestvovala su 43 izlagača iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

(Izvor: rtrs.tv)