Završen turnir u basketu – „Betin-Vanila cafe“ najbolji

KOŠARKA ZVORNIK
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: basket2019 not found

Završen turnir u basketu – „Betin-Vanila cafe“ najbolji

 

Na terenu pored Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku sinoć je završen trodnevni turnir u basketu koji se drugu godinu zaredom održava u okviru „Zvorničkog ljeta“.

Trećeg dana turnira nastupilo je osam ekipa u programu pod nazivom „Basket iz kraja“, a pobjednik je bila ekipa „Betin-Vanila cafe“ koja je u finalu bila bolja od ekipe „Streetball Zvornik“. Pobjedniku je pripala nagrada od 300 KM dok je drugoplasirana ekipa nagrađena sa 100 KM.

Po riječima Velja Tijanića, iz organizacionog odbora turnira, oni su zadovoljni odzivom ekipa i kvalitetom košarke.

 – Juče samo imali osam ekipa, a ukupno za tri dana 24 ekipe iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pala, Vlasenice, Živinica i Zvornika. Najvažnije je da su i učesnici zadovoljni svim segmentima turnira – rekao je Tijanić, koji se ovom prilikom zahvalio Gradskoj upravi u Zvorniku te Ministarstvu porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske na podršci u organizaciji turnira.

On je najavio da će naredne godine uz pomoć Gradske uprave Zvornik, najvjerovatnije, organizovati turnir pod okriljem FIBA-e koji će biti kvalifikacioni za neki od evropskih čelendžer turnira.

Ono što je posebno privuklo pažnju Zvorničana je činjenica da je turnir bio prilika da se na jednom mjestu okupe svi nekadašnji košarkaši i košarkaški radnici iz ovog grada, a u ekipama su se našli ljudi iz različitih profesija i različitih godišta. Među njima je bila i ekipa srednjoškolaca, najmlađa u jučerašnjem programu turnira, uglavnom učenika medicinske škole koji su u polufinalu poraženi od pobjednika turnira.

Sve zajedno, ljubitelji košarke  ponijeli su lijepe utiske o zvorničkim znalcima igre pod obručima.

(infobirac.net)