Veterani „Crvene Zvezde“ gostovali u Zvorniku (FOTO)

FUDBAL ZVORNIK

Veterani „Crvene Zvezde“ gostovali u Zvorniku (FOTO)

 

Veterani Fudbalskog kluba „Crvena Zvezda“ gostovali su u Zvorniku, gdje su odigrali revijalnu utakmicu sa veteranima FK „Drina“. Iako je rezultat bio u drugom planu, domaći su pobijedili sa 2:1, a golove su za Zvorničane postigli Aleksandar Vasić i Boris Slavkić dok je za Zvezdu strijelac bio Nenad Vranić iz jedanaesterca.

Prema riječima Gorana Miloševića, člana veterana „Drine“, koji je i dogovorio odigravanje ove utakmice cilj je bio da se povodom slave grada Zvornika, Svete Petke Trnove, odigra jedna fudbalska utakmica koja bi privukla pažnju ljubitelja fudbala.

 

 

 – Mi smo igrali nekoliko utakmica sa različtima ekipama, nakon čega smo uputili poziv veteranima Crvene Zvezde za odigravanje ovog meča. Oni su se rado odazvali ovom pozivu kako bi se družili i igrali zajedno – rekao je Miliošević i dodao da veterani Drine broje 28 igrača.

Branimir Kantar, sekretar Fondacije veterana Crvene Zvezde kaže da će, iako je sezona godišnjih odmora, ovog mjeseca odigrati pet utakmica.

 – Dujković, Đurovski, Džajić su na odmoru kao i neki drugi igrači, ali se trudimo da što više naših velikih igrača igra na ovim utakmicama. Drago mi je da smo u Zvorniku i zaista volimo ovaj kraj, dolazili smo i u Istočno Sarajevo, Rogaticu, a slijedi nam put i u Derventu, Banju Vrućicu i Banjaluku – rekao je Kantar.

 

 

On je dodao da Fondacija vodi računa o starijim članovima kluba koji teže žive i redovno im pomažu kroz ogrev, plaćanje stana, kirije.

 – Za novogodišnje praznike organizujemo Dan sjećanja kada se okupljaju sve žene čiji su muževi preminuli, a bili su naši igrači, te im pomažemo kao što je slučaj sa porodicama Plenkovski, Antonijević, Pavlović, potom Zeković, koji je igrao sa Rajkom Mitićem, a njegova supruga ima 92 godine i svima im na neki način pomažemo. Mi sami zarađujemo taj novac, a imamo i pomoć od kluba kad god nam nešto treba, poput, recimo, ovog autobusa – istakao je Kantar.

U ekipi Crvene Zvezde nastupili su: Stefan Radulović, Branko Nikolić, Dragan Stevović, Milan Đaković, Ljuban Milosavljević, Miloš Vasiljević, Jovan Krniševac, Nenad Stojanović, Zlatko Došljak, Aca Petrović, Miroslav Petrović, Nenad Vanić i Nenad Đorđević, selektor je bio Miloš Šestić, a u gostima su bili i Karasi, Borovnica i Vanić.

 

U veteranima Drine igrali su: Savić, Erić, Ristić, Stjepanović, Slavkić, Ostojić, Tošić, Petković, Jeremić, Aco i Stevo Kostić, Lekić, Josipović, Ristić, Perušinović, Pisić, Vasić, Erić, Ivanović, Jeremić, Grujić, Kikić, Milošević, Čonjić, Bajić, Jovanović, Đukanović, Novaković, Cvetković, a selektor je bio Pero Slavkić.

Glavni sudija ovog meča je bio Zoran Taborin, a pomoćnici Jović i Milošević.

(infobirac.net)