Liturgijom u crkvi Svete Petke Trnove na Đurđev gradu počelo obilježavanje krsne slave Zvornika

MA Izdvojena ZVORNIK

Liturgijom u crkvi Svete Petke Trnove na Đurđev gradu počelo obilježavanje krsne slave Zvornika

 

Svetom liturgijom u crkvi Svete Petke Trnove na Đurđev gradu počelo je obilježavanje krsne slave Zvornika Svete Petke Trnove – zaštitinice ovog grada. Svetu liturgiju, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, služio je sveštenik Rade Tešić. Nakon liturgije obavljen je, uz darivanje krstova i ikona, ophod oko crkve Svete petke Trnove.

Stevanović je rekao novinarima da Gradska uprava čini sve da, realizujući razne projekte, građanima ovog grada svaka godina bude bolja i uspješnija.

 – Treba da radimo i više i bolje i na sebi i oko sebe, da imamo više tolerancije i poštovanja prema gradu, sugrađanima i Republici Srpskoj i to je ključ koga se treba držati da opstanemo na ovom području u što većem broju – rekao je Stevanović.

Podsjetivši da slava, osim duhovnog nadahnuća, služi da se narod druži, pazi, poštuje i da živi u ljubavi, Stevanović je čestitao svim sugrađanima krsnu slavu grada Svetu Petku Trnovu.

Tešić je rekao da grad Zvornik i crkva Sveta Petka Trnova, slave Svetu velikomučenicu Paraskevu.

 – Svim našim parohijanima, svim građanima Zvornika čestitam krsnu slavu uz poruku da se uvijek ogledamo na život i djelo Svete prepodobne mučenice Paraksve, a to znači da među nama vlada ljubav, čvrsta vjera u Gospoda, u ljude i u bolje sutra – rekao je Tešić.

Obilježavanje slave grada biće nastavljeno služenjem večernje liturgije u crkvi Svetog Jovana Кrstitelja, nakon koje će gradom proći litija do platoa ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke, gdje će biti obavljeno lomljenje slavskog kolača.

(infobirac.net)