„Zvorničko ljeto“-turnir u basketu 3X3

ZVORNIK

„Zvorničko ljeto“-turnir u basketu 3X3

 

U okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“ danas je na igralištu kod OŠ „Sveti Sava“ počeo turnir u basketu koji će se igrati u tri kategorije do 7. avgusta.

Veljo Tijanić, predsjednik Organizacionog odbora basketa 3X3, rekao je da je prvi dan rezervisan za juniorske selekcije, te da je prijavljeno sedam ekipa iz Bratunca, Vlasenice, Bijeljine i Zvornika.

 – Sljedećeg dana, 6. avgusta, je tzv. „Fiba 3X3“ profesionalni turnir, prijavljeno je 14 ekipa iz Sarajeva, Pala, Bijeljine, Živinica, Viteza, Novog Sada, Beograda, Sremske Mitrovice i Zvornika. Posljednji dan, 7. avgust, je rezervisan za ekipe iz kraja, a do sada je prijavljeno devet ekipa iz našeg grada. Prijavljivanje traje do 6. avgusta do 10:00 časova – rekao je Tijanić.

Na turniru se igra grupni sistem, a organizator je obezbijedio nagradni fond koji iznosi 3.350 КM od čega je za juniorske ekipe obezbijeđen nagradni fond od 150 КM, za profesionalni turnir 2.800 КM, a za ekipe iz kraja 400 КM.

Tijanić se zahvalio Gradskoj upravi koja je pokrovitelj ove sportske manifestacije i bez čije pomoći, kako je rekao, ne bi uspjeli da organizuju turnir, srebrnim sponzorima fabrici „Vitinka“, „Trio“ Tršić i „Tehnomaniji“, kao i svima ostalim koji su dali doprinos za održavanje turnira.

(S. Savić)