Odigran 16. Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“

ZVORNIK

Odigran 16. Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“

„Zvorničko ljeto“ je i ove godine, kao i prethodnih 15 godina, okupilo šahiste koji su učestvovali na Memorijalnom šahovskom turniru „Boro Vukajlović“.
Poteze je povlačilo 35 šahista među kojima su bili i velemajstori, intermajstori i majstori, iz Bijeljine, Bratunca, Beograda, Šapca, Loznice, Malog Zvornika, LJubovije i Zvornika.
Značajan šahovski događaj otvorio je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Zvornik Darko Stefanović. On je u ime gradonačelnika Zvornika i Gradske uprave pozdravio učesnike, te se zahvalio Šahovskom klubu na organizaciji ovog turnira, kao i prisutnim šahistima koji su svojim učešćem pomogli da svi zajedno čuvamo sjećanje na Boru Vukajlovića.


Predsjednik zvorničkog Šahovskog kluba „Drina“ Vlado Mićić pojasnio je da se igralo devet kola po švajcarskom sistemu, tempom od 15 minuta za partiju.
On se zahvalio gradonačelniku Zvornika i Gradskoj upravi što svojom podrškom iz godine u godinu omogućavaju odigravanje Memorijalnog šahovskog turnira „Boro Vukajlović“ čiji je cilj da se evociraju uspomene i oda pošta ovom nekadašnjem najboljem zvorničkom šahisti koji je poginuo kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

infobirac.net