ŽFK Drina uveliko se priprema za start u Premijer ligi BiH – Cilj je opstanak u ligi

FUDBAL

ŽFK Drina uveliko se priprema za start u Premijer ligi BiH

Cilj je opstanak u ligi

Ženski fudbalski klub Drina iz Zvornika za četiri godine postojanja, uspio je da osvoji titulu prvaka Republike Srpske i da stigne do Premijer lige BiH. Zvorničanke će na premijeri prvenstva, 10. avgusta dočekati ekipu Širokog Brijega, što će biti pravi test mogućnosti ovog mladog tima.

Pod trenerskom palicom Gorana Petrovića, Drina je započela pripreme prije dvije nedjelje pri čemu se radilo na sticanju fizičke snage.

– Iz kluba nije otišla nijedna igračica, a uspeli smo dovesti šest novih djevojaka. To su Nada Jovanović i Vanja Filipović iz šabačke Mačve, zatim Željana Đurić iz ekipe Radnik Bumerang, Zorana Stankić iz brčanske Lokomotive. Tu su i Marina Mihajlović iz Goražda i Marta Marković iz Lokanja, koja može nastupati i za kadetkinje. Naše ambicije su da se izborimo za opstanak u ligi, mada to neće biti nimalo lako u konkurenciji daleko iskusnijih i finasijski jačih ekipa od nas. Planiramo da odigramo tri prijateljske utakmice, a protivnici će nam biti ekipe Fortune iz Živinica, Loznice i Tuzle – rekao je Petrović.

U srijedu su fudbalerke Drine odigrale i prvu pripremnu utakmicu pred početak prvenstva. Savladana je ekipa Fortune iz Živinica sa 3:2.

– Bila je ovo prava prvenstvena utakmica sa dosta pripremljenih prilika i lijepih poteza. Golove za naš tim postigle su dva pojačanja, Nada Jovanović  i Željana Đurić, a treći gol postigla je naš golgeter Sanja Matić. Mi ćemo nastojati da otklonimo neke slabosti koje smo ispoljili u ovom susretu i da uz pomoć djevojaka koje nisu nastupile na ovoj utakmici, spremno dočekamo prvu utakmicu u Premijer ligi protiv ekipe Širokog Brijega 10. avgusta – rekao nam je Petrović.

D.Gajić