Kolonijom Slikarske radionice „Paleta“ počelo „Zvorničko ljeto“ – Večeras svečano otvaranje

MA Izdvojena ZVORNIK

Kolonijom Slikarske radionice „Paleta“ počelo „Zvorničko ljeto“

Večeras svečano otvaranje

Radom petnaest članova Slikarske radionice „Paleta“ na platou ispred Kasine započeo je dnevni program manifestacije „Zvorničko ljeto“. Jovo Lalić, rukovodilac „Palete“ kaže da je ove godine tema njihovih radova „Zvorničke priče“ čija je ideja da spoje staro i novo vrijeme.

 – Ranije smo imali ulično slikarstvo kada smo ukupno oslikali 56 metara platna sa različitim motivima, a sada radimo štaflerajsko slikarstvo na temu „Zvorničke priče“. Puno toga se promijenilo za preko 600 godina od prvog pomena Zvornika u pisanim dokumentima, ali ima mnogo toga spojivog što ćemo i pokazati tokom trajanja ove kolonije – rekao je Lalić i dodao da mu je posebno drago što su tokom 2010. godine tokom trajanja kolonije na Mostu kralja Aleksandra I Karađorđevića ukazali na potrebu njegove rekonstrukcije koje će uskoro i početi.

 – Volimo da radimo na otvorenom zbog komunikacije sa ljudima i prosto „druženja“ sa okolinom. Pored toga, volimo da radimo za „Zvorničko ljeto“ jer je to za nas kulturni praznik, a svaka kolonija je vaninstitucionalna i predstavlja posebno kulturno obilježje – ističe Lalić.

Darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti zahvalio se članovima „Palete“ koji se redovno odazivaju na učešće na manifestaciji „Zvorničko ljeto“.

 – Oni se redovno odazivaju i daju poseban umjetnički doprinos ovoj manifestaciji. Drago mi je da su i ove godine sa nama – rekao je Stefanović.

Manifestacija „Zvorničko ljeto“ zvanično će biti otvorena večeras koncertom Alena Islamovića, a kako su nam organizatori najavili u slučaju nevremena koncert neće biti premješten na drugu lokaciju već će biti naknadno održan.

(infobirac.net)