Medvjed mu otkinuo stopalo i dio potkoljenice – Tomić je čuvao zob kada ga je napala zvijer

REGION SVIJET

Medvjed mu otkinuo stopalo i dio potkoljenice – Tomić je čuvao zob kada ga je napala zvijer

 

Novo Tomić teško je povrijeđen nakon što ga je napao medvjed u selu Selačka kod Kotor Varoša. Tomić je u trenutku napada čuvao njivu na kojoj je zasijao zob. Nesrećni mještanin čuvao je zob od divljači, ali nije računao da će se morati boriti sa najjačom od njih – medvjedom.

Srpskainfo saznaje da je medvjed nanio teške povrede Tomiću u predjelu nogu i ruke.

Četrdesetosmogodišnjaku iz Kotor Varoša medvjed je, prilikom napada, otkinuo stopalo i dio potkoljenice, ima ugrize po ekstremitetima, ali je njegovo trenutno zdravstveno stanje stabilno, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

Pacijent je hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju. Ljekar Milorad Maran rekao je da je N.T. medvjed otkinuo lijevo stopalo i dio lijeve potkoljenice i da je pacijent je po prijemu odmah operativno zbrinut.

 – N.T. ima ugrize medvjeda na desnoj potkoljenici i desnoj podlaktici, kao i frakturu desne ruke, te ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju – navodi se u saopštenju.

Pacijent je dovezen u Urgentni centar UKC jutros u 2.45 sanitetskim vozilom Doma zdravlja Kotor Varoš. Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da je napad prijavljen sinoć oko 23.35 , te da je povrijeđeni muškarac prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

– Konstatovano je činjenično stanje o čemu su upoznate nadležne inspekcije – izjavila je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

(Izvor: srpskainfo.com)