Osnovna škola u Roćeviću dobija novi izgled

ZVORNIK

Osnovna škola u Roćeviću dobija novi izgled

 

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Roćeviću u toku je rekonstrukcija školskog objekta. Prema riječima direktorice Dragice Tubić, sredstva za rekonstrukciju dobijena su još prošle godine iz kabineta predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

 – Donacija je vrijedna 200.000 KM, ali obzirom da će planirani radovi premašiti taj iznos ostale troškove će snositi Grad Zvornik – pojašnjava Tubićeva i dodaje da radove izvodi preduzeće „Geneks“ iz Zvornika.

Planom rekonstrukcije predviđena je zamjena unutrašnje i spoljašnje stolarije, izrada termofasade, krečenje prostorija, zamjena parketa, odnosno podnih obloga gdje je potrebno, rekonstrukcija školskog toaleta, te zamjena elektro-instalacija – rekla je Tubićeva.

Ona je istakla da je ovaj projekat od velikog značaja za školu, jer je školski objekat izgrađen 1965 /66. godine i nije bilo do sada nikakvih značajnih ulaganja. Prema njenim riječima 2011. godine je izvršena zamjena krovnog pokrivača i urađeno je centralno grijanje.

 – Nakon završene rekonstrukcije očekujemo značajnu uštedu kada su u pitanju računi, a čitav školski objekat će biti funkcionalniji, kako za učenike, tako i za sve radnike škole – ističe Tubić.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović je rekao da je za dodatne radove potrebno iz budžeta grada izdvojiti od 40.000 do 50.000 KM. On je pojasnio da su tokom izvođenja radova, otkrivena pojedina oštećenja što je uslovilo dodatne troškove koji nisu bili predviđeni tenderom.

Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Roćeviću pohađa oko 500 učenika.

(Izvor: radioosvit.com)