Završene brdske auto-trke u Vlasenici – Salih Ljubijankić pobjednik

VLASENICA

Završene brdske auto-trke u Vlasenici – Salih Ljubijankić pobjednik

 

Član Auto-moto kluba „Cazin“ Salih Ljubijankić ukupni je pobjednik jučerašnje brdske auto-trke „Vlasenica 2019“, koja je vožena u okviru šampionata BiH i Otvorenog prvenstva Republike Srpske. Ljubijankić je nakon dvije vožnje na stazi dugačkoj 5.700 metara, ostvario najbolje ukupno vrijeme od 5:54,133 minuta, i postavio vlastiti rekord na stazi u Vlasenici. Pobjednik je bio za volanom „honde sivik“.

Drugo mjesto pripalo je Miroslavu Josipoviću iz Auto-moto karting kluba „Fam Sport“ iz Modriče, koji je upravljao „ladom vestom“, dok je treći u ukupnom plasmanu bio Marko Vukašinović iz Auto sport kluba „Petro Maks“ iz Novog Sada, koji je vozio „sitroen sakso“.

Pobjednik današnje trke u klasi „historik“ je Armin Mujkanović iz tuzlanskog Sportskog auto-kluba „Spark“, Amel Semanić iz AMK „Ekstra sport“ iz Cazina u klasi N2 do 1.600 kubika, Harun Hadžić iz AK „Ars rejsing“ iz Sarajeva u klasi N3 od 1.601 do 2.000 kubika.

U klasi E1-14 do 1.400 kubika pobjednik je Marko Vukašinović iz novosadskog „Petro maksa“, u klasi E1-15, od 1.401 do 1.600 kubika, pobjednik je Dejan Vujasin iz Auto-karting kluba „Profesional“ iz Banjakuke.

U klasi E1-16, od 1.601 do 2.000 kubika, pobjednik je Salih Ljubijankić iz Auto-moto kluba „Cazin“, te u klasi E-17, preko 2.000 kubika, Miroslav Josipović iz modričkog AMKK „Fam sport“.

U trci je učestvovalo 28 vozača iz 14 klubova iz BiH i regiona. Član organizacionog tima trke Miloš Lakić rekao je novinarima da je takmičenje proteklo bez većih problema, te da je takmičare pratilo i lijepo vrijeme.

 – Vjerujemo da je organizacija bila na visokom nivou i da su vozači zadovoljni uslovima koje su imali na stazi – rekao je Lakić.

U konkurenciji ekipa najuspješniji je bio tuzlanski „Spark“. Trka je održana na dijelu magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak, od starta u Romanijskoj ulici u Vlasenici, koji se nalazi na 680 metara nadmorske visine, do naselja Tugovo na 1.004 metra nadmorske visine.

Organizatori trke su Auto-moto društvo „Vlasenica“, Auto-moto savez Republike Srpske i Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a pokrovitelj je opština Vlasenica.

(Izvor: nezvasine.com)

FOTO: vlasenica24.com