Konobar iz Zvornika vratio tobicu i novčanik i spasio ljetovanje porodici iz Srbije – Stvari vraćali i za Hong Kong

MA Izdvojena ZVORNIK

Konobar iz Zvornika vratio tobicu i novčanik i spasio ljetovanje porodici iz Srbije

Stvari vraćali i za Hong Kong

 

Porodica iz Bečeja mogla je mirno da nastavi svoje putovanje na more nakon što je pošteni konobar iz Zvornika pronašao njihovu zaboravljenu torbicu sa novčanikom i ispravama te je nakon kontaktiranja banke u Beogradu i njih pozvao telefonom da se vrate po svoje stvari. Dalibor Aćimović, konobar u etno restoranu „Šoja“ kaže da mu ovo nije bio prvi slučaj da vraća novčanik, tobrice, telefone, kamere i dodaje da je ga je porodica iz Bečeja nagradila za ovaj čin.

 – Porodica je pričala o ljetovanju u Crnoj Gori. Desetak minuta nakon što su otišli prišao sam stolu i vidio da im je ostala torbica. Pretpostavio sam da će brzo shvatiti da im nema stvari i ostavio sam je u šank kako bi je vratili čim se ljudi pojave. Međutim, nakon što je prošlo nešto više od sat vremena, a oni se nisu vraćali shvatio sam da nisu primijetili da im nema torbice i da će to vjerovatno primijetiti na graničnom prelazu u Šćepan Polju. Stoga smo riješili da otvorimo torbicu te smo preko njihove bankovne, viza kartice dobili njihov broj telefona od jedne banke i pozvali ih. Oni su već bili stigli do Rogatice. Kada su se vratili bili su jako zahvalni i nagradili me što sam sačuvao stvari i novac – ispričao nam je Aćimović.

 

On je dodao da je i ranije bilo sličnih situacija, jer se restoran nalazi uz obalu Zvorničkog jezera te je česta stanica za odmor mnogim prolaznicima.

 – Jednom je jedan Francuz, u smjeni kod kolege, takođe izgubio novčanik sa, za naše prilike, zaista velikom sumom novca. Krenuo je na let iz Beograda za Francusku, a kada su ga pozvali već je bio u Šapcu te se odmah vratio po svoj novčanik – navodi Aćimović i dodaje da su imali i drugih situacija kada su vraćali vrijedne zaboravljene stvari.

Vlasnica restorana Sretanka Šoja kaže da je ponosna na svoje konobare koji su uvijek na usluzi svojim gostima pa i na ovaj nesebičan i humani način.

 – Dalibor kod mene radi već osamnaest godina i zaista mi je drago što je pomogao ovoj porodici da im ne propadne ljetovanje. Ljudskost je, ipak, na prvom mjestu te je i meni kao vlasniku restorana drago što imam takvo osoblje – istakla je Šoja i dodala da konobari nekada dobiju nagradu od gostiju za vraćene stvari, ali ima i onih koji se samo zahvale.

Ona je dodala da su u nizu vraćenih stvari imali i jednu pošiljku za Hong Kong.

 – U restoran svraćaju velike grupe stranih turista preko jedne agencije iz Mostra, a veći dio njih je iz azijskih zemalja. Tako se desilo da je jedan od gostiju zaboravio svoju kameru. U početku nismo znali kako da je vratimo nekome u daleki svijet, ali nam je pomogla agencija pa smo kameru poslali za Hong Kong – kaže Šoja.

(infobirac.net)