Potpisan Sporazum između opštine Vlasenica i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija

VLASENICA

Potpisan Sporazum između opštine Vlasenica i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija

 

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević potpisao je Sporazum između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i opštine Vlasenica o implementaciji Projekta Integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Načelnik opštine rekao je da će se, na osnovu Sporazuma, u okviru ILDP projekta u Vlasenici realizovati projekat „Poboljšanje energetske efikasnosti javne rasvjete u urbanom području opštine Vlasenica“.

 – Postojeća javna rasvjeta u urbanom području opštine Vlasenica je energetski i ekonomski neefikasna. Nakon pregleda i evidentiranja stanja u postojećem sistemu javne rasvjete, može se zaključiti da je sistem rasvjete većinom zasnovan na svjetiljkama starijim od 10 godina, neekonomičan i u vrlo lošem stanju. Ovim tehničkim rješenjem riješiće se problem neadekvatne i zastarjele rasvjete, koja u sistemu stvara problem održavanja kao i problem prevelike potrošnje energije s obzirom na slabe ostvarene svjetlosne efekte. Navedenom promjenom dobiće se ekološki prihvatljiva rasvjeta koja pokriva sve ulice urbanog područja, smanjiće se godišnja potrošnja električne energije, te će se smanjiti troškovi održavanja – rekao je načelnik Кraljević.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 270.138,00 od čega se iznos 183.388,00 finansira iz budžeta Opštine Vlasenica, a iznos od 86.750,00 КM iz sredstava UNDP/ILDP Fonda.

(Izvor: opstinavlasenica.org)