Gradonačelnik Stevanović potpisao Pismo sporazuma sa UNDP-om

ZVORNIK

Gradonačelnik Stevanović potpisao Pismo sporazuma sa UNDP-om

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potpisao je sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija /UNDP/ Pismo sporazuma između UNDP-a i Grada Zvornika o implementaciji Projekta integrisanog lokalnog razvoja u okviru čega će biti realizovan Projekat „Unapređenje plasteničke proizvodnje povrća“ čija je ukupna vrijednost 61.424 KM. Gradska uprava u projektu učestvuje sa 17.924 KM, a Fond za podsticaj lokalnog razvoja sa 43.500 KM.
-U okviru ovog projekta biće dodijeljeno 25 plastenika socijalno osjetljivim domaćinstvima iz ruralnog područja grada. Zahvaljujemo se UNDP-u i Vladi Švajcarske, svi zajedno radimo na integrisanom lokalnom razvoju – rekao je gradonačelnik koji je istakao odličnu saradnju sa UNDP-om i Vladom Pvajcarske, dodavši da očekuje da ona bude uspješna i ubuduće.
Gradonačelnik je naglasio da Grad Zvornik godišnje ulaže oko 400.000 KM za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. On je istakao da je do sada na teritoriji grada postavljeno i funkcioniše preko četiri hektara plastenika, uglavnom zahvaljujući prijateljima donatorima.
– Od ove godine smo i mi smo predvidjeli sredstva za nabavku sistema za navodnjavanje i protivgradne mreže gdje učestvujemo sa 30 posto subvencije. Za ovu godinu, u pilot projektu, predviđeno je 10.000 KM za tu namjenu – istakao je Stevanović.
Nakon današnjeg potpisivanja ugovora slijedi formiranje Komisije, definisanje kriterijuma, objavljivanje Javnog poziva i odabir korisnika za dodjelu plastenika.
Fond za podsticaj lokalnog razvoja formiran je u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja koji je zajednički projekat Vlade Švajcarske i UNDP-a, sa ciljem da se pruži podrška realizaciji projekata koji su obuhvaćeni Strategijom integrisanog lokalnog razvoja i Planom implementacije za period 2019-2021. godina.

infobirac.net