Otvaranje ponuda za rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića sredinom jula – Vrijednost radova 1.800.000 KM

MA Izdvojena ZVORNIK

Otvaranje ponuda za rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića sredinom jula

Vrijednost radova 1.800.000 KM

Nakon niza aktivnosti na prikupljanju potrebne dokumentacije na državnom nivou, BiH i Srbije, raspisan je tender za rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića koji spaja Zvornik i Mali Zvornik. Prema podacima iz Gradske uprave Zvornik, otvaranje ponuda je predviđeno sredinom jula, a vrijednost radova je nešto manje od 1.800.000 KM. Boško Kojić, načelnik Odjeljenja za urbanizam potvrdio nam je da je u toku prikupljanje ponuda.

 – Prema tenderu, predviđeno je da su uradi kompletna rekonstrukcija mosta, odnosno zamjena asfaltne podloge, dotrajale čelične konstrukcije, pjeskarenje metalne konstrukcije, farbanje mosta i zamjena rasvjete – rekao je Kojić i istakao da očekuje da radovi, nakon odabira najboljeg ponuđača krenu do kraja ove godine.

Nakon završetka ove faze radova biće raspisan i tender za uređenje dekorativne rasvjete kako bi most imao ljepši izgled i time dobio turistički značaj.

Za rekonstrukciju mosta, koji je ujedno i pješački granični prelaz i to samo za stanovnike Malog Zvornika i Zvornika, Vlada Srbije je ranije izdvojila 600.000 evra. Upravo zbog činjenice da ovaj granični prelaz koriste samo stanovnici ova dva grada, iz GU Zvornik ranije su najavljene aktivnosti da most dobije karakter međunarodnog prelaza.

(infobirac.net)